Om Joomla

Hva er Joomla?

Joomla.org Opensource MattersFor de som ikke vet hva Joomla er for noe så kan det forklares ganske enkelt. Joomla er et program som kan hjelpe deg med å sette opp en hjemmeside.

En litt mer avansert forklaring er at Joomla! er et opensource CMS (Content Management System) og rammeverk for utvikling av  websider og webapplikasjoner. Joomla benyttes som et publiseringssystem for milioner av nettsteder verden over og gir vanlige brukere mulighet til å endre innhold på egne nettsider uten å kunne kode. All redigering skjer ved hjelp av en editor som kan minne om Microsoft Word.

Hvorfor Joomla?

Joomla er et av de tre største åpne publiseringssystemer i verden. De to andre er Wordpress (opprinnelig et verktøy for å sette opp og publisere sin egen blogg) og litt mer avanserte Drupal. Av disse har vi valgt å arbeide med Joomla da dette er det verktøyet som er enklest og mest fleksibelt å arbeide med, i tillegg til at det kanskje er det mest brukte systemet av organisasjoner, bedrifter og offentlige institusjoner (over 3000 på verdensbasis)

Joomla.org (den offisielle hjemmesiden til Joomla) har hatt over 30 millioner nedlastinger, 7.5 millioner besøkende i måneden, 2.6 millioner foruminnlegg, titusen tilleggsprogrammer og 500 Joomla Magazine artikler. Det er estimert at Joomla benyttes i 3% av alle nettsteder i verden, og i mange land er dette tallet vesentlig større, og man anslår at Joomla har over 10% av hele CMS markedet. I tillegg ble Joomla kåret til verdens beste open source CMS i 2011. Dette sier noe om den økende omslutningen og populariteten til Joomla. Derfor er Joomla et trygt valg for fremtiden.

Alternativt kan man velge et proprietært system fra en norsk eller internasjonal aktør, men da er man prisgitt alt som den ene tilbyderen kan finne på å gjøre (og ikke gjøre), og hva gjør du hvis selskapet som utvikler går konkurs?

Det siste er kanskje ikke noe tema for f.eks Idium (norges største tilbyder på hjemmesider), men man kan ikke unngå å ta fram et eksempel på hva vi mener. Ser på man på prisstrukturen til Idium så ser man at det er først på Idiumweb Large til 12.800 og 8.000 pr år at man får med Google Analytics som man enkelt kan legge inn selv i alle våre installasjoner. Og hvis man ønsker å bestille et eget webhotell kan man gjøre dette for noen få hundrelapper i året.

Vi i Internett Studio har rett og slett konkludert at Joomla overgår alt annet vi har arbeidet med og mener at Joomla er den beste og rimeligste plattformen å bygge hjemmesider til bedrifter på idag.